2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Bulvių tortilija ( Tortilla de patatas )

Už lango sninga, o taip norėtusi šilumos. Tad pasigaminsim kažką ispaniško. Tortilijos - tradicinis ispaniškas patiekalas, kurį labai nesunku pasigamint ir Lietuvoje.


Reikės:

6 bulvių;
4 kiaušinių;
2 svogūnų;
Aliejaus kepimui;
Druskos ir pipirų.


Bulves nuskutame ir supjaustome plonais grežinėliais. Taip pat grežinėliais supjaustome ir svogūnus.  Bulves ir svogūnus apkepame keptuvėje, kad bulvės būtų beveik iškepusios. Nepamirštam druskos ir pipirų .  Dubenėlyje išplakame kiaušinius. supilame apkeptas bulves ir viską sumaišome. Viską sudedame į kepimo skardą , gerai paspaudžiame ,kad  nebūtų didelių tarpų tarp bulvių ( turi gautis kažkas panašasus į blyną) ir kepame orkaitėje 180- 200 laipsnių temperaturoje 15-20 minučių. Galima kepti ir keptuvėje. Tortiliją galima paskaninti kumpiu, grybais , sūriu ir pan. Žodžiu, pasitelkite fantaziją.

Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą