2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Soutzoukakia (graikiški maltiniai)

Maltinukams reikės:

500g jautienos faršo;
2-3 riekelių sudžiuvusio batono
1 kiaušinio;
2  arbatinių šaukštelių kumino;
2 skiltelių česnako;
Druskos ir pipirų.
Puses stiklinės vyno. ( originaliam recepte naudojamas baltas vynas, tačiau naudojom raudoną ir gavosi
puikiai )
Papildomai dėjau šiek tiek Santa Maria graikiškų prieskonių maltai mėsai.

Padažui:

Poros kilogramų pomidorų arba didelės skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse.
Poros šaukstų sviesto;
1 arbatinio šaukštelio cukraus;
0,5 šaukšto cinamono ( kadangi man cinamonas nepatinka, tai jo nedėjau)
Druska ir pipirai

Paruošimas:

Džiuvėsius išmirkyti vandenyje  skiestame su vynu. Visus likusios ingridientus sumaišyti, suformuoti dešrelės formos maltinukus  ir kepti apie 20 minučių keptuvėje, ant nedidelės ugnies. Prieš kepant rekomenduojama plikti paruostą faršą pastovėt 20-30 minučių, bet jei pilvas labai gurgia - nesikankinkint :)
Kol jie kepa , gaminame padažą. Nulupame pomidorų odelę, išimame sėklas ir labai smulkiai supjaustome arba sutarkuojame. Paprasčiau yra naudoti konservuotus smulkintus pomidorus. Gilioje keptuvėje ar puode ištirpiname sviestą ir sudedam smulkintus pomidorus. Jeigu pomidorai išskiria mažai skysčio, reiketų dapilti šiek tiek vandens. Suberiam visus prieskonius ir palaukiam kol užvirs.Galima įpilti ir šlakelį vyno.  Į užvirusį padažą sudedam jau iškepusios maltinukus ir patroškinam dar apie 20 minučių ant nedidelės ugnies. Maltinuka prisigeria pomidorų padažo, todėl tampa minksti ir aromatingi.
Garnyrui puikiai tinka  ryžiai ar bulvių košė.

Skanaus !

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą