2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Duonelė "Focaccia"

Vienu tarpu, ši itališka duonelė buvo kaip vakaro ritualas, nes jai paruošti nereikia nei daug darbo, nei ingredientų.

Taigi reikės:
5g sausų mielių;
1 stiklinės vandens;
2 stiklinių miltų;
2 arbatinių šaukštelių cukraus;
1 arbatinio šaukštelio druskos (galima daugiau);
alyvuogių aliejaus.

Mieles ištirpiname drungname vandenyje ir paliekame 10 minučių pastovėti. Sumaišome miltus, cukrų, druską bei supilame jau paruoštas mieles, viską gerai išmaišome, kad neliptų prie rankų (jei reikia, pridėkite dar miltų). Gautą tešlą dedame į indą, išteptą alyvuogių aliejumi ir laikome šiltai apie 30 minučių (tešla turėtų pakilti).
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių (duonelę dėkite tik į gerai įšilusią orkaitę). Skardą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite alyvuogių aliejumi ir ant jos suformuokite duonelę (kuo plonesnė, tuo skaniau). Duonelę patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 7 minutes (kol gražiai paruduos).
Skanaus!

Rekomendacija: prieš dedant duonelę kepti, ant jos galima uždėti pjaustytų alyvuogių, vyšninių pomidorų ar įvairių prieskonių, taip kaskart duonelė bus kitokio skonio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą