2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Suomiška žuvienė 'Lohikeitto'



Išsiunčiau vyrą į parduotuvę nupirkti jūros lydekos filė, o jis grįžo su šaldyta jūros lydeka (ne filė), teko galvot ką iš jos padaryti, taigi nutariau išvirti suomišką žuvienę. Rezultatas tikrai geras (nors aš tikrai nesu žuvienės mėgėja).

Reikės:
1 didelės jūros lydekos filė (galima ir kita žuvis, pvz lašiša);
1 didelės bulvės;
1 mažos morkos;
1 svogūno;
~200 ml grietinėlės;
2 lauro lapelių;
druskos;
pipirų.

Kubeliais supjaustome bulvę, plonais griežinėliais supjaustome morką, nulupame svogūną ir viską sudedame į vandenį, suberiame prieskonius ir verdame kol bulvės bus beveik išvirusios.Iš puodo išgriebiame svogūną ir lauro lapelius.
Tada sudedame gabalėliais supjaustytą žuvį ir dar paverdame ant nedidelės ugnies, kol žuvis bus išvirus (apie 10 min). Supilame grietinėlę ir pakaitiname (tik neužviriname).
Skanaus!

Rekomenduojama pagardinti krapais.

2 komentarai:

  1. taip jau būna su tais vyrais :) geriausia eit i parduotuvę pačiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai jau taip, bet va būna taip, kad ne visada pavyksta pačiai :)

    AtsakytiPanaikinti