2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Jorkšyro pudingas

Jorkšyro pudingas - tradicinis angliškas patiekalas, dažniausiai valgomas su kepta jautiena. taip pat juos galima patiekti prie kitų mesos patiekalų,su daržovėmis ar kaip užkandį.
Reikės :

4 kiaušinių ( geriausiai kiaušinius įmušti i stiklinę ar panašų indą, nes kitų ingridientų reikės dėti lygiai tiek,kiek dėjote kiaušinių )
Pieno ( tiek kiek ir kiaušinių )
Miltų ( taip pat, tiek kiek buvo kiaušinių )
Poros šaukštų aliejaus.
Žiupsnelis druskos

Kiaušinius ir pieną labai gerai išplakite ir palikite pastovėt 10 minučių. Plakdami po truputi supilkite miltus, įberkite druskos. Masė turi gautis vientisa,tirštos grietinėlės konsistencijos, be jokiu gumuliukų. Jei to pasiekt nepavyksta, viską galima pertrinti per sietelį. Gautą tešlą palikite pastovėt pusvalandį.

Kepimui geriausia naudoti keksiukų kepimo formeles. Į kiekvieną formelę įpilam puse arbatinio šaukštelio aliejaus arba tauku ir idedam i orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių. formeles turi labai gerai įkaisti. Tada jas išėmę greitai supilam tešlą ir šauname atgal į orkaitę.  Tešlos formelėse turi būti maždaug 1/3.  Kepame 20 minučių. Kepinys gražiai iškils ir padides bent 4-5 kartus, neišsigaskite jei "lips"  pro formelės kraštus. Tai geras ženklas. Jokiu būdu neatidarinėkite orkaitės kol nebaigsite kepti.

Skanaus !

2 komentarai:

  1. Ir jokios druskos??
    Bet labai gražiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Druska pagal skoni. Gyvenantiems sveikai druskos nereikia :) Ačiū už pastabą. Receptas, pagal kurį gaminau yra be druskos, kituose variantuose druskos dedama.

    AtsakytiPanaikinti