2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Pieniškas batonas




Kepiau duoną ir sugalvojau, kad visai neblogai būtų išsikepti batoną ir rezultatas gavosi visai neblogas (artimiausiu metu duonos ir batono parduotuvėje pirkti nežadu).

Reikės:

25 g sviesto; 
1,5 stiklinės pieno (neturint pieno galima panaudoti vandenį, bet man su pienu skaniau); 
25 g šviežių mielių;
1 šaukštas cukraus;
1 kupinas arbatinis šaukštelis druskos;
1 nedidelis kiaušinis;
~ 500g miltų (gali reikėt daugiau).

Mieles, cukrų ir druską sumaišyti kartu (kol mielės ištirpsta) ir palikti trumpam pastovėti.

Ištirpinti sviestą, į jį supilti pieną ir truputį pašildyti (kad būtų maždaug šiltas, bet ne karštas), paskui viską supilti ant mielių masės, įmušti kiaušinį bei suberti miltus. Viską maišyti kol tešla nelips prie rankų (jei reikia, įdėkite papildomai miltų). Gautą masę uždenkite ir palikite šiltai apie 30 minučių.
Pakilus tešlai, ją dar kartą perminkykite (jei reikia įdėkite dar truputį miltų), suformuokite batoną, jo viršų įpjaukite įstrižai keliose vietose ir kepkite aliejumi pateptoje ar kepimo popieriumi išklotoje skardoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą